Uit wikibase-solutions.com
Ga naar:navigatie, zoeken

icon puzzle.svg

Past perfect

Wij bouwen aan uw ambitie.

icon star.svg

State of the art

Met gebruik van de modernste technologie.

icon rocket geel.svg

Snel in bedrijf

Basisversie binnen enkele weken.

icon grow groen.svg

Groeit mee

Groeit mee met uw ambities.

3 Tips om kennis te delen met collega's

Belang van goede kennisdeling


De meeste bedrijven streven ernaar: hogere omzet en het voorbijstreven van concurrenten. Door kennis goed te delen met collega’s kunnen deze kansen verdubbeld worden (Simes & O’Mahony, 2019). Kennisdeling is een belangrijke bouwsteen voor innovatieve en groeiende organisaties. Het is de fundering om interne kennis door te laten stromen, zodat groei kan worden gerealiseerd. Maar hoe deel je deze kennis nou op de juiste manier? In dit artikel bespreken we 3 tips over hoe kennisdeling tussen collega’s geoptimaliseerd kan worden.

Tip1
Kies het juiste platform


Kennis delen kan op een aantal verschillende manieren. Zoals het fysiek spreken met elkaar tijdens de lunch of een korte babbel met de collega tegenover je. Met thuiswerken is dit erg lastig geworden. Het sturen van mailtjes of appjes naar collega’s is wel makkelijk, alleen is het lastig om kennis terug te vinden wanneer je het nodig hebt. Dan kun je nog een online platform gebruiken dat afgestemd is op jouw doelen en ambities. De kennis wordt opgeslagen in de cloud en is makkelijk terug te vinden. Of je nou thuis zit, of op het kantoor, iedereen kan erbij. De efficiëntie van kennisdeling kan namelijk overal flink verhoogd worden.


Tip2
Stimuleer participatie.


Goed samenwerken kan tot exponentiële verbeteringen leiden. Samen kunnen werken aan bestanden maakt soepel samenwerken mogelijk. Het leidt tot minder onnodige fouten en nieuwe en betere ideeën. Zorg ervoor dat iedereen de mogelijkheid heeft zowel kennis te delen als kennis op te nemen. Hiermee verbeter je participatie voor al je collega’s, zodat iedereen zijn steentje kan bijdragen.


Tip3
Maak het makelijk.


Om een goede instroom van kennis te kunnen realiseren, moet het makkelijk zijn om kennis te delen, maar ook om kennis op te nemen. Zorg er daarom voor dat de platformen die jij toepast toegankelijk gemaakt worden voor dagelijks gebruik. Maak groepen met verschillende collega’s of maak aparte secties waar mensen met een paar klikken hun eigen pagina’s kunnen maken en delen. Zorg er daarnaast voor dat je op je telefoon en desktop makkelijk en snel toegang hebt tot jouw platform zodat je de drempel zo laag mogelijk houdt.

Een
Kennisplatform opzetten?


Wij staan open om in gesprek te gaan over het bouwen van platformen die aansluiten op jullie doelen en ambities. Om ervoor te zorgen dat jullie kennismanagement de drijfveer is voor toekomstige groei.
Bij interesse druk deze knop voor contact


Bron:
Simes, R., & O’Mahony, J. (2019, 15 januari). The Collaborative Economy. Deloitte. https://www2.deloitte.com/au/en/pages/economics/articles/collaborative-economy-unlocking-power-of-workplace-crowd.html


Wilt u meer weten over.. 3 Tips om kennis te delen met collega's?

icon puzzle.svg

Past perfect

Wij bouwen aan uw ambitie.

icon star.svg

State of the art

Met gebruik van de modernste technologie.

icon rocket geel.svg

Snel in bedrijf

Basisversie binnen enkele weken.

icon grow groen.svg

Groeit mee

Groeit mee met uw ambities.

Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.