Uit wikibase-solutions.com
Ga naar:navigatie, zoeken

Mediawiki loves Elasticsearch

Elasticsearch is een geweldige zoekmachine

De kwaliteiten van Elasticsearch zijn bekend. Het is een van de meest populaire zoekmachines van het moment. En MediaWiki werkt heel goed samen met Elasticsearch.

Basis MediaWiki en Elasticsearch

Elasticsearch wordt ook gebruikt op Wikipedia. Deze basisvoorzieningen zijn ook beschikbaar op de systemen die wij voor onze klanten bouwen. Elasticsearch kan PDF documenten indexeren. Daardoor worden deze documenten ook gevonden als je zoekt op woorden die in het document staan.

Semantic MediaWiki en Elasticsearch

Semantic MediaWiki is een belangrijke uitbreiding op MediaWiki. Hiermee kunnen gegevens op een wiki-pagina in een database worden opgeslagen. Die gegevens worden daarmee op andere plaatsen doorzoekbaar. Semantic MediaWiki biedt fantastische flexibiliteit bij het structureren van gegevens.
Tegenwoordig kan Semantic MediaWiki de gegevens ook opslaan in Elasticsearch. Daarmee wordt de flexibiliteit van Semantic MediaWiki gecombineerd met de optimale zoekmogelijkheden en zoeksnelheid van Elasticsearch.

Maatwerk gebruik van Elasticsearch

Een door Wikibase Solutions ontwikkelde uitbreiding maakt het mogelijk om op ieder gewenst moment informatie in Elasticsearch op te slaan of op te zoeken. Deze uitbreiding kan worden gebruikt voor het opslaan van gebeurtenissen. We merken dat dit steeds meer wordt gevraagd. Dan kan het gaan om het monitoren van gebeurtenissen ten behoeve van informatiebeveiliging. Hiermee kan worden voldaan aan wettelijke eisen. Soms willen gebruikers op de hoogte worden gehouden van wijzigingen in het systeem. Met Elasticsearch worden betekenisvolle wijzigingen op een gestructureerde manier opgeslagen krijgen gebruikers de informatie te zien die ze wensen.


Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.