Uit wikibase-solutions.com
Ga naar:navigatie, zoeken

Vliegende start door Smart Business Wiki

Begin 2013 had DMIdee, het bedrijf van Jan Bekkers en Rob Hekman, een vliegende start. Vooral mogelijk door het deskundig personeel dat ze vanaf dag 1 in dienst hadden. De Smart Business Wiki mocht ook een bijdrage leveren.

Oktober 2012 waren de plannen rond en ging DMIdee van start. "Kun je voor ons een wiki maken waarmee we onze administratie kunnen doen?" Jan Bekkers was bij zijn vorige werkgever Exact Synergy gewend en daar werd hij niet vrolijk van. En Jan niet alleen, ook zijn medewerkers zou hij met een dergelijk pakket niet blij maken.

Jan had voor zijn mailingbedrijf een systeem nodig waarmee ze:

  • Klantgegevens beheren
  • Prijslijsten vastleggen
  • Calculaties maken
  • Offertes maken
  • Factureren
  • Koppeling naar Exact online voor de boekhouding

Het antwoord van Wikibase Solutions was duidelijk. Offertes en facturen afdrukken en de koppeling naar Exact online hebben we nog niet eerder gedaan. Laten we dat eerst werkend krijgen, voordat er een definitief 'ja' komt.

Alles kan

We waren er snel achter dat het afdrukken van offertes en facturen goed werkte en dat de koppeling naar Exact eenvoudiger was dan verwacht. Niet alleen de manier waarop de gegevens worden overgezet. Dat gebeurt gewoon via een csv-bestand. Waar de accountant aangenaam door was verrast, was dat precies de juiste gegevens in de juiste vorm aangeleverd konden worden. Dat scheelt werk bij het importeren in Exact.

Betekent dat maatwerk dan?

Maatwerk oplossing: Ja. Maatwerk software programmeren: Nee. Dat zouden we onze klanten ook niet willen aandoen: het zou teveel tijd kosten en dus te duur worden. Maar voor de gebruiker is het systeem maatwerk, omdat het systeem precies aansluit bij de eigen manier van werken.

Details kunnen belangrijk zijn

Een voorbeeld. Een opdracht voor een mailing kan bestaan uit veel verschillende onderdelen, zoals ontwerp, drukwerk, handling, porto, opslag. Voordat de calculatie gemaakt kan worden, moet helder zijn wat de klant precies wil. En bij het maken van de calculatie moet je dat verhaal bij de hand hebben om de goede keuzes te kunnen maken. Dat hebben we voor DMIdee gerealiseerd. Een kleine aanpassing die binnen het onderhoudscontract kon worden gedaan, zodat het geen extra kosten met zich meebracht.

Laagdrempelig dus, maar zorgt er wel voor dat de kans op fouten zo klein mogelijk wordt gemaakt. En dat vindt DMIdee belangrijk, want bij hen staat de klant ook centraal.


Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.