Uit wikibase-solutions.com
Ga naar:navigatie, zoeken

Ascend case

Ascend examengroep organiseert examens voor officiële certificering van o.a. VCA en SOG. Deze examens worden afgenomen op kantoor bij Ascend, maar ook bijvoorbeeld op locatie in het buitenland. In verschillende talen.

Processen

Registreren van deelnemers en uitslagen, maken van facturen, deelnemerslijsten, pasjes en diploma’s is tijdrovend. Bovendien is overzicht hebben en grip houden op de gegevens belangrijk.

Aanbesteding

Om alle informatie en functionaliteit op één plek te hebben en processen te automatiseren, klopte Ascend bij Wikibase aan. Ascend was al bekend met een systeem dat wij ontwikkeld hebben voor andere opleiders en examenbureaus.

Omvang

Samen met Ascend hebben wij gekeken naar de mogelijkheden om het primaire proces te stroomlijnen: van aanmelding door de examenkandidaat tot aan uitdraaien van het diploma.

Uitgangspunt was het gebruik van onze basismodules uit het Cursus Administratie Plus systeem. Ondersteund door een periode van wekelijks videobellen zijn we tot slim maatwerk gekomen, dat naadloos aansluit op de werkwijze van Ascend.

Realisatie

Zo hebben we het mogelijk gemaakt om examens te importeren in het Wikibase systeem. Inclusief deelnemers, examenlocaties, presentielijsten en andere gegevens. Het systeem kijkt of deze gegevens al bekend zijn in het systeem, maakt ze indien nodig aan en legt de juiste koppelingen tussen de verschillende data.

Ook maakten we in samenwerking met Datasol een directe verbinding van het Wikibase systeem met het officiële VRA registratiesysteem. Op deze manier kan, na het importeren van de examengegevens en de deelnemers, deze informatie met één druk op de knop aangemeld worden bij het VRA. Met hetzelfde gemak worden zo ook examenuitslagen opgehaald. Op basis van die gegevens worden automatisch diploma's voor geslaagde kandidaten gegenereerd.



Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.